نکات مهم در تنظیم فشار هوا در منبع تحت فشار
در این مقاله قصد داریم نکات مهم در تنظیم فشار هوا در منبع تحت فشار را در اختیارتان قرار دهیم. خوب است بدانید؛ منبع تحت فشار که در خروجی پمپها به همراه کلید فشار (پرشر سوییچ) نصب شده است، برای کم کردن تعداد دفعات خاموش و روشن کردن پمپ مورد استفاده قرار میگیرد و ایراد در آن مانند کم شدن فشار یا پاره شدن تیوب ممکن است باعث خاموش و روشن شدن متناوب پمپ شود. فشار هوای داخل منبع را در فواصل زمانی مناسب مثلا هر سه ماه یکبار چک کنید. برای کنترل کردن فشار هوای منبع تحت فشار به این ترتیب عمل نمایید:
مرحله اول:
پمپ را خاموش نمایید. روشن بودن پمپ به هنگام کنترل فشار منبع مانع از خواندن دقیق فشار هوا خواهد بود و منجر به خطا میشود.
مرحله دوم:
پس از بستن شیر فلکه اقدام به تخلیه آب موجود در منبع و تحت فشار نمایید تا تنها فشار هوا داخل منبع وجود داشته باشد. اگر به هر دلیل شیر تخلیه تعبیه نشده است میتوان از طریق شیرهای مصرف آب داخل واحد اقدام به تخلیه کل آب موجود در خط نمود که البته ممکن است زمانبر باشد.
مرحله سوم:
درپوش روی والو هوا که در بالای منبع وجود دارد را باز کنید. این درپوش کمک میکند که مقدار نشتی هوا از این والو به حداقل برسد و باید پس از تنظیم هوا به درستی در جای خود بسته شود.
مرحله چهارم:
با فشردن سوپاپ وسط والو باید صدای خالی شدن هوا به گوش برسد. اگر تیوب سوراخ باشد در این مرحله ممکن است کمی آب به بیرون بپاشد که نشان میدهد لازم است تیوب تعویض شود. به کمک یا مانومتر (فشارسنج) فشار هوای داخل منبع را اندازه گیری نمایید. فراموش نکنید فشارسنج موجود روی خط آب خروجی پمپ نمیتواند کمکی به خواندن فشار هوای منبع کند.
مقالات مرتبط:
مرحله پنجم:
مقدار فشار هوا در این شرایط باید 10% کمتر از فشار استارت پمپ باشد. به عنوان مثال اگر پمپ قرار است در فشار 2 بار روشن شود، فشار هوا باید در حد 1.8 بار تنظیم شود. اگر فشار روشن و خاموش شدن پمپ روی 40-60 psi تنظیم است فشار هوا باید تقریبا 36 psi باشد.
مرحله ششم:
- به کمک یک تلمبه یا کمپرسور باد، فشار هوا را به عدد مد نظر برسانید.
مرحله هفتم:
برای اطمینان از عدم نشتی از اطراف والو، مقدار کمی مایع ظرفشویی به یک لیوان آب اضافه کنید و آن را هم بزنید. محلول صابونی را بر روی والو بدون درپوش بریزید یا کاملا بپوشانید. اگر حبابهای هوا را مشاهده کردید، والو دارای نشتی است و لازم است قبل از راه اندازی مجدد پمپ نشت بندی شود.
حدود 2-3 دقیقه برای چک کردن حبابها صبر کنید پس از آن آب صابونی را از والو و مخزن پاک کنید.
مرحله هشتم:
شیر تخلیه آب را بسته و پمپ را روشن نمایید. باید شاهد افزایش سریع فشار در خط و منبع تحت فشار باشیم.
مرحله نهم:
وقتی پمپ پس از پرکردن منبع تحت فشار خاموش میشود، (به عنوان مثال پس از رسیدن به فشار 4 بار) منتظر باشید تا فشار به طور طبیعی به فشار روشن شدن برسد، (مثلا فشار 2.5 بار). زمان انتظار بستگی به عوامل متعددی از جمله تعداد مصرف کنندگان دارد، اما معمولاً بیش از 2-3 دقیقه نیست. در حالی که پمپ در حال کار است، فشارسنج آن را با دقت ببینید. فشار روشن و خاموش باید در سطح درستی اتفاق بیفتد، مثلا 2.5 تا 4 بار. اغلب پمپهای آب فرآیند چرخه روشن شدن تا خاموش شدن را در 30 ثانیه یا کمتر کامل میکنند. اگر این زمان بیش از این به طول بیانجامد بهتر است با یک کارشناس تماس بگیرید.
اگر شاهد خاموش و روشن شدن مرتب پمپ هستید، میتواند به معنای سوراخ یا پاره شدن تیوب منبع باشد که در این صورت باید نسبت به تعویض تیوب اقدام نمایید.
شرکت صنایع آبارا
از سال ۱۳۷۳ در ایران با تکیه بر ارتباطات قوی بینالمللی و اعتبار بالا توانست سرمایه گذار خارجی جذب کند. محصولاتی نظیر الکتروپمپهای صنعتی و الکتروپمپهای تاسیساتی لجنکش و کفکش بوسترپمپ پمپهای آتشنشانی الکترو پمپهای ابر و .. روانهی بازار کرد.
همچنین توانست بنا به نیازهای مصرفی بازار تقاضا پمپهای استاندارد را در سطح بالایی از کیفیت به بازار معرفی و ارائه نماید.
شرکت صنایع پمپ آبارا عرضه کننده انواع پمپ با کیفیت بالا در ایران میباشد.
برای دریافت مشاوره جهت خرید انواع پمپ آب با کارشناسان ما تماس بگیرید.
شرکت صنایع پمپ آبارا ارائه دهنده انواع پمپ آب خانگی، صنعتی، بوستر پمپ، پمپ استخر و… با برند ABR در ایران میباشد.
همچنین می توانید برای دریافت تمام کاتالوگ های محصولات شرکت پمپ آبارا به بخش کاتالوگ محصولات مراجعه نمایید.
پیج اینستاگرام شرکت پمپ ابارا را دنبال نمایید.
پربازدیدترین مقالات
- کاویتاسیون
- اجزای اصلی سیستم آبرسانی چاه
- محاسبه دبی مورد نیاز پمپ آبرسانی
- بوسترپمپ های دور ثابت و دور متغیر
- سری جدید محصولات پمپ آبارا GS Pumps
- آیا استیل نباید جذب آهنربا شود
- آشنایی با پمپ های سیرکولاتور
- بیستمین دوره نمایشگاه بین المللی تاسیسات و سیستم های سرمایشی و گرمایشی تهران 1400
- سوالات متداول بخش چهارم
- نحوه انتخاب پمپ خانگی برای منزل