preload logo

تابلو برق بوستر‌پمپ چگونه کار میکند

تابلوهای برق صنعتی در ابعاد و اندازه‌های مختلفی تولید می‌شوند، می‌توانند خیلی کوچک و فقط شامل یک یا چند کلید مینیاتوری و یا فیوز باشند و یا این تابلو‌ها می‌توانند بزرگ و چند سلولی و شامل انواع مختلفی از تجهیزات باشند. از تجهیزاتی که باعث برق‌دار شدن و راه اندازی الکتروپمپ می‌شود می‌توان به پمپ و الکتروموتور اشاره کرد. در این مقاله قصد داریم تا شما را با اینکه تابلو برق بوسترپمپ چگونه کار میکند آشنا کنیم.

با ما همراه باشید.

انواع تابلوهای برق

  1. تابلوی ایستاده قابل دسترسی از جلو: سلولی-تمام بسته دیواری که خود این تابلوها می‌توانند اصلی- نیمه اصلی و فرعی باشند.
  2. تابلوهای برق اصلی: در پست برق و به طرف فشار ضعیف ترانس متصل می‌شوند.
  3. تابلوي نیمه اصلی: این تابلوها، برق بلوک‌های ساختمانی و یا قسمت مستقلی از یک مجموعه را توزیع کرده و از تابلوی اصلی تغذیه می‌کنند.
  4. تابلوي فرعی: این مدل نیز از تابلوی اصلی تغذیه کرده و برای توزیع و کنترل کردن سیستم‌های برقی مانند موتورخانه و روشنایی و … به کار می‌رود.
کارکرد تابلو بوسترپمپ
کارکرد تابلو بوسترپمپ

تجهیزات مورد استفاده در تابلوهای برق

از تجهیزات مورد استفاده در تابلوهای برق می‌توان به کنتاکتور، بی‌متال، انواع رله‌ها و کلیدها، تجهیزات اندازه‌گیری، ترانس جریان یا سی‌تی و ولتاژ یا پی‌تی، بدنه و تجهیزات ارتباطی اشاره کرد. به عبارتی می‌توان گفت تابلو برق به منظور ایجاد ارتباط بین این تجهیزات با تجهیزات خارج تابلو نصب می‌گردد.

به صورت کلی این موضوع بدین معناست هرجا از بهره‌برداری از انرژی تولید، انتقال و توزیع و همچنین تبدیل انرژی الکتریکی و کنترل تجهیزات مصرف کننده انرژی الکتریکی وجود داشته باشد، وجود داشتن تابلوهای برق الزامیست.
برای نصب و راه‌اندازی این تابلوها در ابتدا توان هر کدام از تجهیزات صنعتی را در نظر گرفته و سپس به اندازه‌ی برآیند توان مصرفی تمام مصرف‌کننده‌ها یک کلید اصلی ورودی نصب می‌کنیم.

تولیدکنندگان این تابلوها به منظور تشخیص قطع یا وصل بودن فازها و جزیان برق از ۳ عدد چراغ سیگنال قبل یا بعد کلید اصلی قرار می‌دهند. در صورت وجود هرگونه اختلاف ولتاژ بین هر یک از فازها با نول، چراغ مربوطه روشن شود و همچنین برای مشخص شدن المان‌های جریان، ولتاژ و فرکانس می‌توان از یک کنترل فاز برای حفاظت از افت ولتاژ و اختلاف فاز و یک مولتی‌متر یا پاورمتر استفاده کرد .

البته قابل ذکر است که در صورت وجود آمپرمتر یا مولتی‌متر برای هر کدام از فازها نیاز به یک ترانس اندازه‌گیری جریان یا سی‌سی‌تی می‌باشد. در ادامه یک کلید حرارتی، یک کنتاکتور و یا یک کنتاکتور و کلید مینیاطوری به همراه بیمتال برای هر یک از پمپ‌ها و یا موتورها بسته به توان یا جریان نامی استفاده می‌شود که برای توان‌های بالاتر از ۴ اسب بخار از مدار دو‌ ضرب یا ستاره مثلث استفاده می‌شود.

موارد استفاده از این تابلوهای برق

  1. تا‌بلوهای بوسترپمپ‌های دورمتغیر
  2. تابلوهای بوسترپمپ دور ثابت
  3. تابلو‌های اصلی موتورخانه
  4. تابلوهای پمپ‌های فاضلابی
  5. تا‌‌بلو پمپ‌های سیستم‌های  با اینورتر یا بدون اینورتر
  6. تابلوهای اتوماتیک موتوردیزل و پمپ جهت سیستم آتش‌نشانی
  7. تابلوهای سفارشی

کاربرد تابلو برق در بوسترپمپ

در برخی موارد مشاهده شده که پمپ را مستقیماً به پرشرسوئیچ متصل می‌کنند. این امر باعث عبور جریان‌های غیر مجاز از کنتاکت به پرشرسوئیچ شده که این تجهیزات را به صورت مکرر دچار خرابی می‌کند. همچنین پمپ دچار استهلاک شده در نتیجه هزینه‌های تعمیر و نگهداری بالایی را برای مصرف کننده به همراه دارد. برای حفاظت از پرشرسوئیچ و پمپ‌ها باید از تابلو برق استفاده کرد.

به همین علت در بوسترپمپ‌ها یکی از قسمت‌های مهم، تابلوهای کنترل موتور می‌باشد. ارتباط مستقیم راندمان کاری بوسترپمپ با تابلو برق در صورت استفاده از طراحی مناسب باعث بهبود در عملکرد بوسترپمپ و حفاظت از آن در برابر صدماتی مثل دوفاز شدن، تغیزات ولتاژ، کنترل خطوط سه فاز در برابر عملکرد اشتباه با بالاترین درجه‌ی اطمینان، ورودی‌های لازم برای سنسورهای تشخیص دهنده و سیستم‌های هشدار اعلام خطر جهت جلوگیری از کارکرد خشک پمپ و همچنین خالی شدن آب منبع ورودی می‌باشد.

به عبارت دیگر به کمک تابلو برق می‌توانیم برق پمپ را علاوه بر کنتاکتور به کنترل فاز و بی متال (یا کلید محافظ موتور) وصل کرده و از یک کلید مینیاتوری برای حفاظت از جریان کمک گرفت.

تابلو برق بوسترپمپ چگونه کار میکند
تابلو برق بوسترپمپ چگونه کار میکند

نکته

نکته مورد توجه این می باشد که پرشر سوییچ حتما باید به کنتاکتور وصل شود. ولی در مصارف خانگی گاها از اتومات مخصوص پمپ استفاده می شود که نیازی به کنتاکتور ندارد.
قابل ذکر می‌باشد که قطعات و تجهیزات تابلوهای برق بوسترپمپ‌ها باید کاملاً مطابق مشخصات پمپ باشد. برای مثال تابلوهای برق بوسترپمپ‌های آتش‌نشانی و آبرسانی با هم از نظر مدار فرمان کاملا متفاوت هستند.

شرکت صنایع پمپ آبارا،</a> در سال ۱۳۷۳ با هدف عرضه محصولات متنوع و ارائه راه حل‌های نوین در صنایع مرتبط با سیالات تاسیس شد. این شرکت در بدو تاسیس با تکیه بر اعتبار بالا و ارتباطات قوی بین المللی خود، موفق به جذب سرمایه‌گذار خارجی شد. این اتفاق باعث شد تا آبارا بتواند تنوع وسیعی از پمپ‌های استاندارد را در سطح بالایی از کیفیت با موفقیت به بازار معرفی و ارائه نماید. استقبال بازار و صنعت، از پمپ‌های ارائه شده ، موجب افزایش تنوع سبد محصولات آبارا شد.
جهت اطلاع از محصولات قابل عرضه و دریافت مشاوره در خصوص بوستر پمپ های آبارا می‌توانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

شرکت صنایع آبارا

از سال ۱۳۷۳ در ایران با تکیه بر ارتباطات قوی بین‌المللی و اعتبار بالا توانست سرمایه گذار خارجی جذب کند. محصولاتی نظیر الکتروپمپ‌های صنعتی و الکتروپمپ‌های تاسیساتی لجن‌کش و کف‌کش بوسترپمپ پمپ‌های آتشنشانی الکترو پمپ‌های ابر و .. روانه‌ی بازار کرد.

همچنین توانست بنا به نیازهای مصرفی بازار تقاضا پمپ‌های استاندارد را در سطح بالایی از کیفیت به بازار معرفی و ارائه نماید.

شرکت صنایع پمپ آبارا عرضه کننده انواع پمپ با کیفیت بالا در ایران می‌باشد.

برای دریافت مشاوره جهت خرید انواع پمپ آب با کارشناسان ما تماس بگیرید.

شرکت صنایع پمپ آبارا ارائه دهنده انواع پمپ آب خانگی، صنعتی، بوستذ پمپ، پمپ استخر و… با برند ABR در ایران می‌باشد.

همچنین می توانید برای دریافت تمام کاتالوگ های محصولات شرکت پمپ ابارا به بخش کاتالوگ محصولات مراجعه نمایید.

پیج اینستاگرام شرکت پمپ ابارا را دنبال نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
WeCreativez WhatsApp Support
همکاران ما در کوتاه ترین زمان به سوالات شما پاسخ خواهند داد.
سلام، میتونی اینجا سوالتو بپرسی؟ ?