preload logo

نحوه عملکرد پمپ‌های سانتریفیوژی

پمپ به دستگاهی اطلاق می‌شود که به سیال انرژی داده تا از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل شود و برای سیال‌های کم تراکم استفاده می‌شوند. پمپ‌ها به دو دسته جابه‌جایی و دینامیکی تقسیم می‌شوند. پمپ‌های جابه‌جایی به پمپ‌هایی گفته می‌شود که انرژی به صورت متناوب با استفاده از اعمال نیرو به یک یا چند مرز متحرک که دارای حجمی از سیال است، به سیال اضافه شده و موجب افزایش فشار سیال می‌شود. در ادامه می‌خواهیم شما را با نحوه عملکرد پمپ‌‌ های سانتریفیوژی آشنا کنیم.

اما اساس کار پمپ‌های دینامیک افزودن انرژی جنبشی به سیال است. این انرژی غالباً بر اساس سرعت دادن و حرکت دادن به سیال از طریق پروانه‌های پمپ به سیال منتقل می‌شود به عبارتی مقداری از انرژی جنبشی تولید شده در داخل پمپ به سیال منتقل می‌شود و مقداری دیگر نیز در مجرای خروجی پمپ (بر اساس ساختمان آن) به انرژی فشاری تبدیل می‌شود.

در این مقاله تصمیم داریم شما را با نحوه‌ی عملکرد پمپ‌های سانتریفیوژ آشنا کنیم. برای آشنایی با محصولات شرکت صنایع پمپ آبارا اینجا کلیک کنید.

عملکرد پمپ سانتریفیوژ
عملکرد پمپ سانتریفیوژ

اجزای پمپ‌های سانتریفیوژ

  • موتور، که باعث حرکت دورانی محور می‌گردد.
  • روتور (که خود شامل محور و پره‌ها است).
  • پوسته جداره
  • دها‌نه مکش
  • دهانه رانش
  • محفظه بین پوسته و پروانه

پمپ‌های سانتریفیوژ

در ادامه نحوه عملکرد پمپ‌‌ های سانتریفیوژی، این پمپ‌ها به خاطر میزان بازدهی و مصرف انرژی یکی از پرکاربردترین پمپ‌ها در سطح جهان بوده که محدوده راندمانشان ۳۰ تا ۷۰ درصد می‌باشد. در هر پمپ سانتریفیوژ پروانه قلب آن بوده که دارای یک سری پره‌ی انحنا به پشت در داخل پروانه می‌باشد.

این پروانه همیشه در سیال غوطه‌ور است و با چرخش پروانه سیال هم با آن به حرکت درآمده و با نیروی گریز از مرکز به وجود آمده ناشی از حرکت پروانه، سیال به صورت شعاعی به بیرون پروانه هل داده می‌شود. به عبارتی بخاطر انرژی مکانیکی دواری که به سیال منتقل می‌شود، در قسمت تخلیه (دیس‌شارژ) فشار و انرژی جنبشی نیز افزایش می‌یابد.

درمرحله مکش (ساکشن)، سیال از یک طرف وارد شده و در نتیجه باعث به وجود آمدن یک فشار منفی در چشمی می‌شود و این فشار پایین در این مرحله منجر به کمک در مکش سیال در ورودی می‌شود که به صورت مداوم این پروسه ادامه پیدا می‌کند به همین دلیل پر بودن محفظه پروانه پمپ از سیال حائز اهمیت می‌باشد.

اگر از ابتدا هیچ سیالی در محفظه وجود نداشته باشد فشار منفی ایجاد شده توسط مکش پروانه در چشمی بسیار کم خواهد بود تا زمانی که سیال به جریان افتد، پروانه در داخل یک محفظه حلزونی نصب می‌شود بنابراین جریان سیال داخل محفظه حلزونی جمع می‌شود و در همان جهت چرخش پروانه به سمت نازل تخلیه (دیسشارژ) فرستاده می‌شود.

تنوع پمپ‌های سانتریفیوژ در کاربردهای مختلف و متنوعی بوده و اختلاف فشاری که می‌توانند ایجاد کنند به چگالی سیال و سرعت پره‌های پروانه بستگی دارد برای مثال در طراحی پمپ‌های سانتریفیوژ گریز از مرکز برای تولید اختلاف فشار بیشتر توسط پمپ در همان سیال، قطر پروانه را باید افزایش داد و با رسیدن به قطر حداکثر پروانه توان موتور هم باید افزایش یابد.

پروانه پمپ
پروانه پمپ

جمع‌بندی

بنابراین به خاطر اینکه چشمه پروانه (ورودی پمپ) در معرض فشار مکش بوده چشمه بقیه مراحل در معرض فشار خروجی مرحله قبلی می‌باشد. در طراحی پمپ سانتریفیوژ تک مرحله‌ای سوراخ‌هایی روی صفحه پشتی پروانه ایجاد شده و یک ست دیگر رینگ‌های سایشی به منظور تعدیل فشار اضافه شده است.

همچنین در پمپ‌های چند مرحله‌ای مراحل، روی شفت برعکس شده‌اند بنابراین عدم تعادل یک مرحله برخلاف عدم تعادل مرحله بعدی است. برخی پمپ‌های با محور عمودی هم طراحی شده‌اند که در آن‌ها بار محوری در خنثی کردن وزن شفت و پروانه کمک می‌کند. با وجود طراحی عالی هیچ تضمینی وجود ندارد که بار محوری بر پمپ سانتریفیوژ وارد نشود بنابراین حتما باید محور را به یاتاقان تراست مجهز نمود.

وظیفه یاتاقان در پمپ‌های سانتریفیوژ نگه داشتن شافت و همچنین روتور در مرکز اجزای ثابت و تحمل بارهای شعاعی و محوری می‌باشد. تحمل بارهای شعاعی را یاتاقان‌های شعاعی و بارهای محوری را یاتاقان‌های محوری می‌نامند. البته لازم به ذکر است یاتاقان‌های محوری، بار شعاعی را نیز تحمل می‌کنند.

همچنین اگر در طراحی پمپ سانتریفیوژ به اختلاف فشار بیشتری نیاز دارید باید تعداد پره‌ها را افزایش دهید، که این همان پمپ‌های چند مرحله‌ای است. فشار در هر مرحله مقداری افزایش یافته و به مقدار مورد نظر می‌رسد. به این ترتیب می‌توان بدون افزایش قطر به مقدار مطلوب دست یافت.

کلام آخر

شرکت صنایع آبارا از سال ۱۳۷۳ در ایران با تکیه بر ارتباطات قوی بین‌المللی و اعتبار بالا توانست سرمایه گذار خارجی جذب کند و محصولاتی نظیر  الکتروپمپ‌های صنعتی و الکتروپمپ‌های تاسیساتی لجن‌کش و کف‌کش بوسترپمپ پمپ‌های آتشنشانی الکتروپمپ‌های ابر و .. روانه‌ی بازار کرد.

همچنین توانست بنا به نیازهای مصرفی بازار تقاضا پمپ‌های استاندارد را در سطح بالایی از کیفیت به بازار معرفی و ارائه نماید.

شرکت صنایع پمپ آبارا با سرمایه گذاری ابارا ژاپن عرضه کننده انواع پمپ با کیفیت بالا در ایران می‌باشد.

برای دریافت مشاوره جهت خرید انواع پمپ آب با کارشناسان ما تماس بگیرید.

شرکت صنایع پمپ آبارا ارائه دهنده انواع پمپ آب خانگی مناسب برای آب استخر ها را  در برندهای ابارا و ABR در ایران می باشد.

همچنین می توانید برای دریافت تمام کاتالوگ های محصولات شرکت پمپ ابارا به بخش کاتالوگ محصولات مراجعه نمایید.

پیج اینستاگرام شرکت پمپ ابارا را دنبال نمایید.

1 دیدگاه. همین الان خارج شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

WeCreativez WhatsApp Support
همکاران ما در کوتاه ترین زمان به سوالات شما پاسخ خواهند داد.
سلام، میتونی اینجا سوالتو بپرسی؟ ?