شرایط لوله کشی پمپ های سانتریفوژ
یکی از مهمترین شرایطی که روی کارکرد پمپهای سانتریفوژ تاثیرگذار است شرایط لوله کشی پمپ های سانتریفوژ آنها بوده، که باید هنگام نصب و راهاندازی به آن توجه شود. زیرا حتی گاهی نحوهی لوله کشی میتواند در انتخاب پمپ تاثیرگذار باشد. عملکرد پمپهای سانتریفوژ بدین صورت است که انرژی بر اثر نیروی گریز از مرکز به سیال وارد شده و باعث جا به جایی آن میشود.
به همین علت نحوهی لولهکشی خطوط مکش و رانش بر روی کارکرد و عملکرد پمپهای سانتریفوژ بسیار تاثیرگذار است. در صورتی که این خطوط لولهکشی مناسب و با کیفیت نباشد باعث عملکرد ضعیف پمپ و کاهش راندمان خواهد شد.
مدلهای مختلف پمپهای سانتریفوژ
پمپهای سانتریفوژ را از نظر لولهکشی و قرارگیری در مدار به دو نوع خطی و پمپهای زیرزمینی میتوان تقسیم کرد:
پمپهای سانتریفوژ خطی را به صورت مستقیم در مدار قرار میدهند و نصبشان نیز آسان بوده و ابعاد کوچکتری نیز نسبت به پمپهای زیرزمینی دارند به همین علت پمپ های زیرزمینی را زیر زمین نصب میکنند.
ورودی خروجی پمپهای زیرزمینی ۹۰ درجه اختلاف زاویه دارد در حال که پمپهای خطی ۱۸۰ درجه اختلاف زاویهای ورودی و خروجی دارند.

ویژگیهای پمپهای سانتریفوژ
از خصوصیاتی که محل نصب پمپهای سانتریفوژ باید داشته باشد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- محل نصب پمپهای سانتریفوژ باید نزدیک به منبع باشد.
- سطحی که پمپ روی آن نصب میشود باید قادر باشد هرگونه ارتعاشی را جذب نماید و تکیهگاه محکمی برای مجموعه پمپ باشد و همچنین در برابر ریزش سیال مقاوم و ایمن باشد.
- فونداسیون پمپ میبایست از بتن باشد و پیچها پمپ داخل بتن مستقر شود.
- وزن فونداسیون باید بین دو تا سه برابر وزن مجموعه پمپ باشد.
- فونداسیون باید صاف باشد تا هر گونه تنش و کرنش حین محکم نمودن بولتها بوجود نیاید.
لازم به ذکر است اکثر پمپها روی یک شاسی توسط کارخانه سازنده تراز میشوند. اما به دلیل حمل و نقل تراز پمپ ممکن است بهم بریزد در نتیجه لازم است پمپ هنگام نصب روی فونداسیون بار دیگر تراز شود.
پمپهای سانتریفوژ در خط دهش و نزدیک پمپ یک شیر کشویی و یک شیر یک طرفه به منظور حفاظت از پمپ میبایست نصب شود. یعنی بدین صورت که بین پمپ و شیر کشویی، شیر یک طرفه نصب میشود. لازم به ذکر است اگر برای افزایش قطر خط دهش از تبدیل استفاده شود این تبدیل باید ما بین شیر یک طرفه و پمپ قرار گیرد.
از مواردی که همیشه باید به آن توجه کرد میتوان به نسبت قطر خط لوله دهش با قطر دهانه پمپ اشاره کرد. به بیان دیگر هیچگاه قطر خط لوله دهش نباید از قطر دهانه پمپ کوچکتر باشید بلکه میبایست یک یا دو سایز بزرگتر باشد.
نکات مهم در نصب لولهکشی پمپهای سانتریفوژ
- طول و قطر پمپهای سانتریفوژ بر اساس حداکثر مجاز ارتفاع مکش تعیین میشود و این بدین معناست که نباید بیش از ۶ و ۴ متر بیشتر باشد.
- بایست لولهکشی تا حد امکان مستقیم و کوتاه باشد.
- برای جلوگیری از اغتشاش و آشوب و همچنین ساده رد شدن سیال باید لولهکشی خط مکش و ورودی که در واقع محل ورود سیال به پمپ است، با قطر بالا طراحی شود.
- باید لولهکشی به نحوی باشد که سیال را در تمام طول مسیر، به صورت یکنواخت به سوی پمپ هدایت کند.
- زمان طراحی لولهکشی برای آرام شدن جریان معمولا لولهای مستقیم را که طولی معادل ۱۰ برابر قطر دهانهی مکش دارد، در مسیر ورودی پمپ قرار میدهند.
- همچنین منبع مکش را نیز حداقل در فاصلهای معادل ۱۰ برابر قطر دهانهی مکش قرار میدهند تا به میزان کافی به سیال در حرکت، برای آرام شدن زمان داده شود.
- حتی الامکان هیچ زانویی در نزدیکی دهانه مکش وجود نداشته باشد.
- استفادهی بیمورد و بیفایده از زانویی یا اتصالات مشابه، را کاهش خواهد داد.
- برای کنترل دبی خروجی از شیر تنظیم جریان استفاده شود
- شیر تنظیم جریان حتما در مسیز لولهکشی خروجی نصب شود.
- بررسی نهایی جهت تراز بودن پمپ

برای کارکرد بهتر میتوانید موارد زیر را نیز در نظر بگیرید
- پمپ را روی فونداسیون قرار داده بین سطح فونداسیون و کف شاسی فاصله ای برابر ۱ اینچ (۲٫۵۴ سانتی متر) توسط گوه ایجاد کنید.
- پمپهای کوپلینگ را ( در صورت وجود) برداشته زاویه سطح شاسی را نسبت به سطح افقی برای تنظیم زاویه از طریق گوه بررسی کنید.
- پیچهای فونداسیون را به طور یکنواخت ببندید تا شاسی روی گوهها محکم شود.
- هم محور بودن دو نیمه کوپلینگ ( که موتور و پمپ را به هم متصل میکند) را با قرار دادن یک خطکش مستقیم روی فلنچ کوپلینگ مورد بررسی قرار دهید. این کار باید در چهار نقطه کوپلینگ ( در فواصل ۹۰ درجه) انجام شود. فاصله بین سطوح دو نیمه کوپلینگ نیز باید توسط فیلر بررسی شود تا کاملا یک نواخت باشد. دو نیمه کوپلینگ را میتوان با جابه جایی گنههای زیر شاسی هم محور کرد. ضمن این کار شاسی نیز تراز میشود.
- دور تا دور فونداسیون را به وسیله قاب یا سدی محصور کرده درون آن را تا نقطهای حدود اینچ ( ۲٫۵۴ سانتی متر) بالاتر از کف شاسی ، از سیمان پر کنید. بگذارید سیمان ۴۸ ساعت خود را بگیرد و سفت شود.
شرکت صنایع پمپ آبارا
صنایع پمپ آبارا از سال ۱۳۷۳ در ایران شروع به فعالیت کرد این شرکت با تکیه بر اعتبار خود توانست سرمایهگذار خارجی جذب کرده و محصولات باکیفیت شرکت ابارا ژاپن را روانه بازار ایران کند.
شرکت صنایع پمپ آبارا ارائه دهنده انواع پمپ آب خانگی مناسب برای آب استخر ها را در برندهای ابارا و ABR در ایران می باشد. همچنین با تثبیت جایگاه خود در بازار مصرفی و همچنین با توجه به نیاز داخلی محصولاتی با برند خود به نام براساس نیاز مصرف کنندگان داخلی روانه بازار نمود.
همچنین می توانید برای دریافت تمام کاتالوگ های محصولات شرکت پمپ ابارا به بخش کاتالوگ محصولات مراجعه نمایید.
پیج اینستاگرام شرکت پمپ ابارا را دنبال نمایید.
برای دریافت مشاوره جهت خرید انواع پمپ آب با کارشناسان ما تماس بگیرید.
پربازدیدترین مقالات
- بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی تاسیسات
- پمپ آب خانگی
- بهترین پمپ جهت افزایش فشار آب در آبیاری و کشاورزی
- الکتروپمپ محیطی آبارا چه ویژگی و کاربردهایی دارد؟
- سوالات متداول بخش چهارم
- انواع خرابی در پمپ های سانتریفیوژ
- بوسترپمپ های دور ثابت و دور متغیر
- راه اندازی سامانه استعلام گارانتی محصولات آبارا
- آشنایی با پمپ های سیرکولاتور
- مزایای آب بندی با مکانیکال سیل